Wednesday, March 21, 2012

DANSE MACABRE 91 епизода: Animal liberation through human marination. Подгответе се да бидете изедениWHO WOULD LIKE TO BE EATEN

            На полноќ помеѓу 16 и 17 март на Канал 103 започна 91 издание на радио хорор емисијата Danse Macabre, посветено на канибалистичките хорор филмови. Во оваа епизода позборувавме за гурманската потреба и желба за јадење на човечкото месо кај луѓето. Позборувавме за религиозниот канибализам, агресивниот канибализам, за сексуалниот канибализам, за економскиот канибализам, за епикурејскиот канибализам и за канибализамот како составен дел од ментална болест, со преимери од реалниот живот, митологијата и легендите и од останатата книжевна и филмска уметност. Позборувавме за тоа како се гледа на канибализамот во племенската заедница со ендоканибализамот и егзоканибализамот и во модерното општество со случаите на автоканибализам и за конзумерската потреба за да се задоволи гладот. Позборувавме и за перверзната потреба да се биде дел од некој друг, за политичката позадина зад бранот на италијанските канибалистички филмови, како и за зависноста од конзумирње на чивечкото месо за да се остане вечно млад. На филмското мени се најдоа: Blood Feast, Last Cannibal World, Cannibal Holocaust, Cannibal Ferox, Eaten Alive!, The Untold Story, Dumplings, Naked Blood, Sweeney Todd, Motel Hell, Delicatessen, Cannibal! The Musical, Ravenous, Trouble Every Day, Silence of the Lambs, In My Skin, The Hills Have Eyes, Cannibal, Dread, The Loved Ones и многу други. На музичкото мени имате избор на композиции кои може да ги слушате за време на вашата сочна трпеза, песни од: Queens Of The Stone Age, Kyuss, Sleep, Sheavy, Radiohead, Blood Sucking Zombies From Outer Space, Grave Robber, DieMonsterDie, Од Вратот Надолу, Autopsy, Cannibal Corpse, Necrophagia, Ultimo Mondo Canibale и многу други.      
Во оваа емисија може да слушнете вкусни рецепти кои може да ги направите со човечкото месо, специјалитетите на куќата Danse Macabre. За потребите на емисијата подготвивме гозба за дегустирање која се состоеше од сите елементи и симболи на едно телесно конзумирање. Се надеваме дека со оваа епизода го задоволивме вашиот апетит, а доколку сакате да ги имате нашите рецепти за подготвување на човечкото месо во вашите домови слободно спуштете ја емисијата од линкот кој се наоѓа под текстов. Запаметете, човек на човек му е канибал. Уживајте во хорор филмови и во конзумирањето на човечкото месо. Се слушаме наредната недела, доколку не бидете изедени.

Линк за емисијата: 


Blood Feast

Last Cannibal World

Cannibal Ferox

Motel Hell

Delicatessen

Silence Of The Lambs

Ravenous

Cannibal The Musical

Trouble Every Day

Cannibal

Dumplings

Naked Blood

Dread

No comments:

Post a Comment