Monday, March 19, 2012

Кошмар 6 (Есен/Зима 2009/2010)


     

       Шестиот број на македонскиот хорор магазин Кошмар е обединувачки број за есенскиот и зимскиот период. Одлуката за овој потег беше донесена за да се зголеми изборот на филмови за анализа од кои квалитетот би излегол на површина. Во ова издание на магазинот има една промена, а тоа е објавувањето на две интервјуа-со режисерот на August Underground, Фред Вогел и со режисерот на Zone Of The Dead, Милан Тодоровиќ. Овие интервјуа се направени со цел на македонскиот хорор фан да му се доближат размислувањата околу создавањето на жанрот директно од луѓето што се виновни за неговото создавање. Кошмар е благодарен за нивните заложби и верувања во магазинот. Покрај овие интервјуа магазинот содржи и анализи на Drag Me To Hell на Раими, Antichrist на Трир, новото продолжение Saw VI и свежите: Grace, Paranormal Activity, Stoic, The Killing Room, Trick ’R Treat, The Collector, Tokyo Gore Police, Doghouse, Zombieland, Halloween 2, Final Destination 4, The Thaw, Offspring, Seventh Moon, контињерот е наполнет со: Giallo, Jenifer’s Body, Orphan, анализирани се и класиките: Ichi The Killer, Re-Animator, Night Of The Living Dead, My Little Eye, August Underground, Dracula, два филма од Guinea Pig серијалот-He Never Dies и Murmaid In A Manhole, епизоди од првата сезона на Masters Of Horror серијалот и четвртата сезона од Dexter, досие на режисерот Стјуарт Гордон и филмскиот убиец Чаки, приказ на серијалот Alien и артикли за J Horror и Трома, фестивалски рапорт, филмски и музички новости, анимираните филмови: The Haunted World Of El Superbeasto и Igor, анализа на новелата D U C K на Попи З. Брајт и расказ на авторот на магазинот.  
            Шестиот број на Кошмар остави уште еден тестамент за развојот на модерниот хорор кој ќе сведочи за крвавите мигови олицетворени на филмска лента од едно време кое во иднината може да биде одличен потсетник за луѓето на кои овие филмови ќе им остават неизбришливи траги во свеста и потсвеста. Нека Кошмар биде и вашето огледало низ морбидниот свет на хорор филмот, канал низ кој преку уживање во уметничките творби ќе ги надживеете вашите стравови, а можеби и ќе пронајдете некое скриено уживање во нив. Да живее хоророт во сите нас! 

Контакт и нарачување: koshmarmk@yahoo.com
Телефон: 071/602-119
Цена: 60 денари
No comments:

Post a Comment