Saturday, April 14, 2012

Danse Macabre 94 епизода: Шах со смртта



            На полноќ помеѓу шестти и седми април на Канал 103 започна 94 издание на радио хорор емисијата Danse Macabre во која јас, Ивица и Боки подготвивме една пролетна епизода на емисијата додека игравме една вечна партија шах со Смртта. Во оваа епизода ги поштедивме слушателите од нашите бесконечни дебатирања и полемизирања околу критериумите, вредностите, тропите и конвенциите на хорор жанрот и хорор културата и подготвивме еден музички коктел со кој овозможивме одлична подлога за танцување на последниот валцер со Смртта. Смртта ни е добар пријател(ка) и секогаш ги губи партиите шах кои ги игра со нас, барем сега за сега. Таков беше и случајот со партијата за време на емисијата кога со помош на цртежот на Корадо Рој и визијата на Ингмар Бергман направивме еден шах-мат. Смртта не се лути кога ќе изгуби, затоа што знае дека еден ден ние ќе ја загубиме партијата. Но до тој ден ние посветено ќе работиме на ширењето на хорор културата во Македонија на сите начини и во сите медиуми кои ни се достапни, Смртта тоа го знае и затоа ни попушта. Оваа епизода беше музички издржана од композиции на голем број на инди бендови.



            Линкот за симнување на оваа епизода ќе може да го пронајдете  на крајот од текстот. Во емисијата исто така беше претставено новото, 12-тото издание на хорор списанието Кошмар за соодветно да го овековечиме периодот помеѓу есента и зимата од минатата година во светот на хоророт. Контакт и нарачување на списанието како и повеќе детали за неговата содржина може да пронајдете тука: 



            Во блиска иднина се предвидени одредени промени во поглед на емисијата, па затоа слушајте ја наредната епизода на Danse Macabre каде сé ќе биде објаснето. Смрт за политичката коректност и цензурата. Уживајте во хорор филмовите и плашете се.  
  
Линк за емисијата:






No comments:

Post a Comment