Friday, December 30, 2011

Danse Macabre 81 епизода: Најдобрите и најлошите хорор филмови во 2011


 Danse Of The Dead – Од што се плашевте во 2011


 
            На полноќ помеѓу 23 и 24 декември на брановите на Канал 103 започна 81 издание на радио хорор емисијата Danse Macabre која овој пат тематски беше фокусирана на сето тоа со што хорор жанрот може да се пофали или засрами во 2011 година. Јас, Ивица и Боки позборувавме за филмовите кои оставија најголем впечаток, филмови кои ќе бидат запаметени како стожери на хорор жанрот за оваа година. Во овој преглед на најзначајни филмови кои треба да бидат споменати се најдоа Insidious и The Woman, филмови кои хорор фановите имаа можност да ги погледнат на Мрак Фест, потоа Melancholia и The Skin I Live In филмови кои се најдоа на програмата на овогодинешниот Синедејс, како и независните изненадувања Grave Encounters, Rubber, Seconds Apart, The Human Centipede 2 (full sequence), Attack The Block и други. Покрај овие филмови споменавме и неколку наслови на просечни филмски остварувања и една долга листа на филмови кои не ви ги препорачуваме да ги гледате, затоа што ние се излажавме да ги погледнеме како дел од тие стотина хорори од оваа година со кои ги почастивме нашите очи и затоа ве посоветуваме вашето слободно време да го насочите кон многу поважни филмски остварувања од нив. За време на музичките паузи во Канал 103 ја гледавме последната епизода од првата сезона на ТВ серијата American Horror Story и коментиравме за значењето кое го има оваа серија во подобрувањето на нивото на тоа како треба да изгледа една хорор ТВ серија. Страшни работи може да произлезат од тој HD, само некој треба да знае да ги спроведе. Музичкиот блок на емисијата како и секогаш е прилично квалитетен и еклектичен, а во оваа епизода преовладуваа најдобрите музичките изданија за годината. Овој пат во етерот на Kанал 103 можеше да се слушнат: Dead Man’s Bones, Esben And The Witch, Crystal Stilts, Chelsea Wolf, Dead Skeletons, Mars Red Sky, The Cosmic Dead, Rezurex, Gravesideservice, TV Ghost, Psychostars, Colin Stetson, Heroin And Your Veins и други.
            Линкот за емисијата е поставен под текстов. Се надеваме дека од понудениот избор ќе го пронајдете вашиот фаворит за оваа година и тоа ќе биде филм кој ќе ви остави длабоки трауми во вашата потсвест за да може секоја ноќ сцените од него да живеат во вашите кошмари. Danse Macabre беше со вас оваа година и ќе биде во наредната да го стимулира вашиот страв. Уживајте во хорор филмови.Линк за емисијата: 

 

Grave Encounters

The Human Centipede 2 (Full Sequence)

Insidious

Seconds Apart

Melancholia

The Skin I Live In

The Woman


No comments:

Post a Comment