Monday, January 9, 2012

Danse Macabre 82 епизода: Дедо Мраз, Дедо Мраз, дојди убиј и кај нас

Santa’s Slaying Bells
            На полноќ помеѓу 30 и 31 декември 2011 година на фрекфенцијата на радио Канал 103 започна 82 издание на хорор емисијата Danse Macabre, епизода која беше посветена на новогодишните и божиќните празници, односно таа емисија беше тематизирана за филмовите кои посочуваат како треба да се „убива во тој период“. Јас, Ивица и Боки, се обидовме (се надевам успешно) да ви го пренесеме новогодишниот хорор дух во вашите домови презентирајќи едно прилично забавно издание на емисијата. Фокусирани бевме на Дедо Мраз во хорор филмовите, задржувајќи се и на слешерската и на демонската страна од хорор шаблоните. Говоревме за голем број на филмови во кои убиецот го носи ликот на овој старец кој чудно се облекува и сака да се дружи со мали деца, за подароците што ги носи во неговата вреќа како што се Гремлините и Чаки, зборувавме за сценаријата кои не би сакале да ви се случат на овие празници (нешто што може да го погледнете во: P2, Wind Chill, Dead End, Night Train Murders и многу други), а зборувавме и за класичните хорор филмови со дедомразовци како што се: Don’t Open Till Christmas, Silent Night, Deadly Night, Tales From the Crypt, Christmas Evil, како и поновите: Saint, Rare Exports: A Christmas Tale, Santa’s Slay, Jack Frost и многу други. Оваа емисија не би била тоа што е да не е и новогодишната музика, така што помеѓу анализата зошто Дедо Мраз сака да убива на нова година ќе слушнете одличен психобили и хорор панк од: Reverend Horton Head, Zombina & The Skeletones, Ramones, Wednesday 13, Angry Snowmans, Rezurex, The Cramps, божиќните метал обработки на Алис Купер, Чак Били и Леми Килмистер, како и извадоци од новогодишните изданија на албумите на The H. P. Lovecraft Historical Society и Tales From the Crypt. Ова беше последната емисија за 2011 година со што екипата на убијци од Danse Macabre ви посакува крвава Нова Година и црвен Божиќ. Нека 2012 година донесе многу смрт во светот.
            Линкот за емисијата може да го пронајдете под текстов. Danse Macabre внимателно ќе следи што се случува во хорор индустријата и во 2012 година и ќе биде со вас секој петок по полноќ, затоа што секој петок во Канал 103 е Петок 13-ти. Уживајте во хорор филмови и плашете се.Линк за емисијата:


http://ifile.it/ys2tz6j
No comments:

Post a Comment