Thursday, December 29, 2011

Избор на Danse Macabre за албум на 2011 година

DEAD SKELETONS - Dead Magick            Како и секоја авторска емисија на Канал 103 така и Danse Macabre има право да влијае на создавањето на комплетната листа за најдобар музички албум за 2011 година нудејќи го својот избор кој ќе се земе во предвид за создавањето на конечната листа на најдобри албуми на Канал 103. Во продолжение на текстот може да ја погледнете целосната листа за десетте албуми на годината според радио хорор емисијата Danse Macabre која Ивица и јас ја составивме. На мрачната листа има стонери, думери, амбиенталци, магионичари, хорор панкери, џезери, еден луд саксофонист и Мајнард Џејмс Кинан. По листата може да го пронајдете линкот од 25 декември кога ја претставивме листата на најдобри десет албуми според Danse Macabre во живо на Канал 103 заедно со Костадин Шурбановски. Уживајте во хорор филмови.


1. DEAD SKELETONS - Dead Magick
2. MARS RED SKY - Mars Red Sky
3. COLIN STETSON - New History Warfare Vol. 2: Judge
4. THE COSMIC DEAD - Psychonaut
5. DEMDIKE STARE - Tryptych
6. ESBEN AND THE WITCH - Violet Cries
7. LONELY KAMEL - Dust Devil
8. PUSCIFER - Conditions of My Parole
9. EARTH - Angels of Darkness, Demons of Light Part I
10. REZUREX - Dance of the DeadЛинк од претставувањето на листата во Канал 103:

http://ifile.it/in3y5r8
MARS RED SKY - Mars Red Sky


COLIN STETSON - New History Warfare Vol. 2: Judge

   
THE COSMIC DEAD - Psychonaut
  
DEMDIKE STARE - Tryptych  
 
  
ESBEN AND THE WITCH - Violet Cries  
LONELY KAMEL - Dust Devil       

PUSCIFER - Conditions of My Parole

EARTH - Angels of Darkness, Demons of Light Part I
REZUREX - Dance of the Dead


1 comment: