Saturday, February 25, 2012

Danse Macabre 88 епизода: Темната страна на универзумот - таму каде вашиот врисокот никој нема да го слушнеHorror in outer space

            На полноќ помеѓу 17 и 19 февруари на брановите на радио Канал 103 се емитуваше 88 издание на хорор емисијата Danse Macabre посветено на хорор филмовите за вселената. Во оваа епизода јас, Ивица и Боки ги вклучивме погоните на вселенското летало наречено Danse Macabre и со помош на звуците на Eloy и The Cosmic Dead полетавме во големиот универзум во потрага по хорор филмови во кои човечката раса се соочува со вонземјаните, како на друи планети, така и на земјата, во потрага по заборавените космонаути во мрачните предели на недопрената вселена. Со помош на Pink Floyd и Hawkwind нашиот брод прими некакви чудни звуци и одлучивме да го откриеме местото од каде доаѓаат. Тие доаѓаа од една планета на која се слушаа и звуците на Van Der Graaf Generator, Gong, Spacemen 3, Ozric Tentacles, Om, Lumerians. На таа планета нé пречекаа неколку вонземјани кои имаа чудни еротски фантазии за кралицата на вселената Барбарела и се обидоа да не стават во нејзина кожа. Ние се браневме со познати техники за преживување од Invasion Of The Body Snatchers, Alien, Xtro, 2001: A Space Odyssey, Total Recall, Sunshine, Starship Troopers, Solyaris, Slaughterhouse-Five, Screamers, Planet of the Vampires, Moon, Galaxy of Terror, Event Horizon, Astro Zombies, It! The Terror from Beyond Space, Predator, Jason X, Apollo 18 и многу други. Во обид да избегаме од таа планета нашето вселенско летало се соочи со проблеми во полетувањето и од далечината на бесконечноста го слушнавме ехото на The Grudge на Tool и се вративме во студиото на Канал 103 да го завршиме нашето патешествие за таа вечер.     
На крајот од текстов ќе може да го пронајдете линкот за спуштање на ова чудно радио патешествие, на еден бизарен начин, посветено на првиот краток хорор филм снимен надвор од Земјата. Хорор жанрот сега не е само интернационален, туку и интерпланетарен. Дозволете екипата на Danse Macabre да биде вашиот водич низ универзумот на хорор филмовите. Облечете го скафандерот, пуштете ја емисијата и полетуваме...


Линк за емисијата:  Astro Zombies
Event Horizon
Galaxy of Terror
Jason X
Xtro

Total Recall
2001: A Space Odyssey
Apollo 18
Moon
Slaughterhouse - Five
Sunshine

 

No comments:

Post a Comment