Monday, June 11, 2012

DANSE MACABRE 101 епизода
Кога Смешко се смее

            На полноќ помеѓу петти и шести јуни на радио Канал 103 започна 101 издание на радио хорор емисијата Danse Macabre посветено на Смешко. Тоа е гласот кој на сите емисии може да го слушнете како влегува во разговорите, колку и да се крвави и колку и да се болни, тој знае да продре со смеа, носејќи тони радост преку етерот. Гласот му припаѓа на Бојан Анастасов, а оваа епизода е посветена за него. Во емисијата имаме двајца ловци на ноќни мори, но имаме еден Гручо и со оглед на тоа дека гласовите на Диландоговците ги слушате како постојано дебатираат на најразличната хорор проблематика, време беше да отстапиме едно специјално издание за нашиот Боки, кој парадоксално, е гостин на емисијата во која е домаќин. Во оваа епизода позборувавме за неговите ентузијастички почетоци на архивирање на програмската содржина на Канал 103, интересот за снимање, монтажа и радио водителство, а самиот Боки беше толку добар што сподели дел од неговите чудни животни приказни со нас и слушателската публика. Музичкиот избор е негов, музика која тој ја слуша.
            Линковите за спуштање и преслушување на емисијата ќе ги пронајдете под текстов и се надеваме дека ќе ви биде забавно кога ќе ја преслушате емисијата исто толку како што нас ни беше забавно додека ја снимавме. Снимавме, точно. Камерите беа вклучени и Боки овој пат се наоѓаше пред нејзиниот објектив, наместо зад неа. Заинтересираните слушателки може да ги добијат видео материјалите од емисијата директно од Боки. Наредниот вторник продолжуваме со стандардна шема, со милиони килограми крв и страв. Затоа гледајте хорор филмови и плашете се.Линкови за спуштање на целосната епизода:


No comments:

Post a Comment